2 iunie 2011

TO BE OR NOT TO BE..........

 "To be or not to be....this is the question"
    Cele mai grăitoare versuri din literatura engleză şi universală care închid în sine arta supravieţuirii, a acceptării vieţii, a renunţării la sine, a încercărilor disperate de regăsire a Fiinţei Noastre tulburate de marile greutăţi ale destinului. A fi sau a nu fi simbolizează încercarea cumplit de grea a eroului de a echilibra balanţa vieţii, de a soluţiona dilema morţii.Aflat mental între două dimensiuni-viaţa şi moartea- prin forţa împrejurărilor, Hamlet reuşeste să pătrundă în tainele universului.."a fi sau a nu fi"  înseamnă nu doar pentru Hamlet dar şi pentru noi toţi,  arta de a fi. Dar esenţial este ceea ce suntem capabili să facem, să realizăm din ceea ce s-a făcut din noi.
  Eu exist datorită Voinţei şi Graţiei Divine dar îmi trăiesc viaţa lăsând în urma mea drept moştenire de nepreţuit o fărâmă de artă.O artă poate demult uitată de mulţi dintre noi, o artă decorativă  veche pe care meşterii populari au transmis-o peste generaţii.
  Şi vă invit pe voi dragii mei cititori să vă trăiţi viaţa în aşa fel încât orice clipă trăită să devină o artă:arta de a iubi, arta de a simţi frumos, arta de a găsi până şi în cele mai negre momente ale vieţii voastre modul de a răzbate spre lumină, de a dobândi înţelepciune, arta de a lupta drept şi cinstit precum călătorul care a ajuns la "Meka cea mare" din poezia poetului.Şi chiar dacă pierdeţi să vă ridicaţi fruntea spre Cer, să nu îngenuncheaţi şi să nu cedaţi în lupta vieţii  pentru că aţi câştigat de mii de ori mai mult decât cel care a ieşit învingător...
So,  pentru un blogger începător ca mine  a exista aici, pentru voi şi în mijlocul vostru, pentru  a vă însenina ziua şi a vă descreţi frunţile "hamletiene" există o artă. O artă care se învaţă zi de zi.
Iar faptul de "to be" înscris pe  http://www.toateblogurile.ro/, după o lungă dilemă de "to be or not to be" reprezintă pentru mine o nouă filă deschisă în cartea experienţei mele de blogger.Este  un tărâm nou, explorat cu saţietate pentru că acolo îmi găsesc "semenii"...........acolo împărtăşesc sfaturi, idei, cunosc experienţe noi. Pentru că,personal,faptul de a exista pe http://www.toateblogurile.ro/ reprezintă în parte, "arta de a fi" a unui blogg. Poate o mică parte a ei, cea a  traficului, dar care contează enorm. De aceea nu pot decât să le mulţumesc pentru că există. Şi să le urez succes tuturor participanţilor la concursul organizat şi desfăşurat pe acest site  în perioada 19.05.2011-19.06.2011.
  Şi nu uitaţi dragii  mei, nimeni nu pierde, toţi câştigăm!!!

"Viaţa-ntreagă este o scenă iar noi suntem simpli actori.Viaţa este o poveste zbuciumată,gălăgioasă, zgomotoasă spusă de un nebun........"William Shakespeare

Niciun comentariu:

Căutaţi pe blog